13 August 2010

homestay batu pahat

assalamualaikum..

hari ni dah hari ketiga bulan ramadhan. selamat menyambut ramadhan al-mubarak. semoga amalan  kita diterima dan dilipatgandakan pahala olehNya. insyaAllah. amin.

hari ni nak kenalkan satu atau dua website yang boleh jadi rujukan untuk yang bakal berkahwin di batu pahat. untuk majlis bertandang ke kan. tak pun untuk majlis konvo pun boleh juga. selalunya kan kalau orang buat majlis bertandang, akan datang berkereta-kereta ada yang sampai bawak rombongan dengan bus lagi.

untuk yang budget berlebih-lebih, boleh la duduk kat hotel yang ada kat batu pahat ni. nanti akan senarai. selain hotel, mesti orang akan cari homestay sebagai alternatif kan. lebih mesra kalau dengan family ramai-ramai.



Kampung Sarang Buaya
Haji Naim Borhan
Kampung Sarang Buaya
Pos Merah Batu Pahat
83000 Batu Pahat, Johor
Tel : 07-4162396



Homestay Parit Bugis , Muar 
Kg. parit Bugis,
Jalan Yusof Semerah,
Batu Pahat, Johor
83600
Johor
Phone: 013 - 774 4244
Fax: 07 - 416 1700

5 comments:

farizah zin said...

hi.
jum singgah tgk my wedding preparation.
www.orkedpagi.wordpress.com
www.farizahzin.blogspot.com.

tq!

musim pengantin said...

i did n followed u ;)

ZARA said...

caterer i dari batu pahat! nasi briyani gam sedap! hehehe... saya mmg verangan nak kahwin kat rumah sendiri. sbb last sekali wedding kat rumah tu ialah wedding parents i.

tapi kalau compound rumah tak besar i may consider buat kat homestay... lagi best kalau lodge yang dalam hutan ke... hehehe

musim pengantin said...

zara: ada u go visit y batupahathomestay tu mmg best homestay tu

Astro Njoi said...

http://njoi.my
nJOI adalah satelit TV Astro PERCUMA yang sesuai untuk homestay anda. Bayaran hanya sekali sahaja pada harga RM180 promosi tamat September. nJOI memang sesuai sekali untuk homestay kerana TIADA bayaran bulan-bulan. Hanya sekali bayar sahaja dapat 22 saluran TV dan 20 saluran radio. Daftar Astro nJOI disini http://njoi.my
http://njoi.my